Business Construct

Sinaia va îngropa toate cablurile şi conductele printr-un proiect cu finanţare europeană de 2,43 milioane euro

Sinaia va îngropa toate cablurile şi conductele...

Autor: Daniel Lazar

22.06.2020, 19:24 598

Zona istorică a oraşului Sinaia intră într-un amplu proces de reabilitare, prin proiectul “Eficienţă energetică şi extindere iluminat în zona istorică – Sinaia”, valoarea totală a acestuia fiind de 2.436.581 euro. Acesta este unul dintre cele zece proiecte pentru care anul trecut Sinaia a obţinut finanţare europeană, lucrările fiind prevăzute pe o perioadă de 16 luni începând cu luna iulie a acestui an.

Prin acest proiect se va realiza extinderea sistemului de iluminat public, modernizarea şi eficientizarea acestuia, montarea de corpuri de iluminat cu LED şi a unui sistem de telegestiune.

Pe cele 47 de străzi şi alei incluse în proiect nu vor mai exista  cabluri, acestea urmând a intra în sistemul de telegestiune, prin  introducerea în subteran a tuturor conductelor şi cablurilor , aşa cum a anunţat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Sinaia are peste 6.000 de locuri de cazare în toate tipurile de unităţi turistice (hoteluri, pensiuni, vile). Cu cel mai înalt domeniu schiabil din România (2.103 metri altitudine, în Vârful Furnica), staţiunea are 22 de pârtii (cu o lungime totală 24 de kilometri), două telegondole, un telescaun şi un teleschi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO