Business Construct

Simcor, la vanzare pentru 80 mil. euro

31.01.2008, 17:24 59

PRODUCATORUL de materiale de constructii Simcor din Oradea, controlat de oamenii de afaceri Stache Lutz si Mihai Voiculescu, se afla in prezent in negocieri avansate pentru vanzarea a sapte companii din cadrul grupului Simcor pentru circa 80 mil. euro, cel mai pro?babil catre fondul de investitii american AIG, prin intermediul companiei AIG Capital Management. Insa la discutii participa si gigantul Xella, producatorul german de BCA, care intentioneaza sa patrunda si pe segmentul de productie, dupa mai multi ani in care a derulat doar activitati de import.
Actionarii Simcor au scos la vanzare cele sapte companii care se ocupa de productia de materiale de constructii si de managementul firmelor din grup - Simcor SA, Simbeton, Simcor Var, Simsped, Simterac, Simcor Management si Simpromat. Alte doua firme din grup, Ceramica International si Sanimix, care distribuie placi ceramice, gresie, faianta si obiecte sanitare, vor fi pastrate.
Grupul de firme Simcor Oradea a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 75 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere de 25% fata de anul precedent. In plus, grupul Simcor Oradea a realizat in 2007 investitii de 6 mil. euro in vederea instalarii sistemului de gaz al cuptorului de la fabrica de var din Medgidia, pentru achizitionarea unei linii automate de ambalat BCA, marirea capacitatilor de productie prin montarea de noi cuptoare, investitii de mediu, cumpararea de noi masini si utilaje si marirea flotei de camioane existente.
Simcor comercializeaza materiale de constructii, seminee, cosuri de fum, cahle de teracota, mortare si adevizii, var, BCA, elemente prefabricate din beton, plase sudate, stalpi electrici si pavaje, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul propriilor retele de distributie.
Dezvoltarea investitiilor de pe piata imobiliara, cumulata cu investitiile din infrastructura, a majorat puternic afacerile producatorilor locali de materiale de constructii, care inregistreaza rate anuale de crestere de 20-30% si marje de profit cuprinse intre 10 si 25%. Interesul investitorilor straini pe piata materialelor de constructii ar putea continua si anul acesta, printre producatorii de materiale de constructii puternici care se afla in continuare sub actionariat local se numara Prefabricate Vest, Celco Constanta, Siceram Sighisoara sau Soceram, companii care ar putea deveni in anii urmatori tinta unor preluari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO