Business Construct

SIF Moldova a bătut palma cu Pogonaru pentru implicarea în mallul Veranda din Obor

 SIF Moldova a bătut palma cu Pogonaru pentru implicarea...

Autor: Radu Bostan

05.08.2015, 00:00 904

SIF Moldova (simbol bursier SIF2) vrea să investească în Veranda Mall, un pro­iect dezvoltat în zona Obor din Bu­cureşti de omul de afaceri Florin Pogo­naru.

Real Estate Asset (REA), o filială a SIF Moldova, a încheiat un acord cu Central European Financial Services SA (CEFS), firmă controlată de Po­gonaru, în vederea cooperării în calitate de acţionari direcţi şi indirecţi în com­pania de proiect Veranda Obor SRL, în firma de dezvoltare Prodplast Imo­biliare (PPLI pe Sibex) şi în Nord SA (NORD), o firmă holding care deţine 31% din acţiunile PPLI.

În baza acordului, SIF Moldova şi CEFS vor colabora în ceea ce priveşte nu­mirea membrilor boardurilor Ve­randa şi Prodplast Imobiliare, în sta­bi­lirea politicii de dividend şi în pro­tecţia par­ticipaţiilor împotriva di­luării, arată co­mu­nicatele emise de fiecare dintre cele trei companii.

Prodplast Imobiliare deţine integral Ve­randa Obor SRL, acţionariatul său fiind împărţit între Nord, SIF Oltenia (SIF5, cu 31%) şi Romanian Equity Part­ners Cooperatief (20,3%), un fond înre­gistrat în Olanda şi controlat de gru­pul austriac Erste, proprietarul BCR. Nord este la rândul său deţinută direct şi in­direct de CEFS (68,7%) şi SIF Oltenia (18,1%).

„Intrarea în vigoare a acordului este supusă unor termeni şi condiţii, printre care este şi dobândirea de către REA a calităţii de acţionar în cadrul PPLI, Nord, precum şi renunţarea la judecată cu privire la litigiile la care este parte PPLI, Nord şi Veranda“, arată comu­ni­ca­tul semnat de SIF Moldova.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO