Business Construct

ROCA Investments înfiinţează un holding de materiale de construcţii care reuneşte companiile Bico Industries şi Sarcom şi are în vedere listarea pe piaţa AeRO a BVB

ROCA Investments înfiinţează un holding de materiale...

Autor: Roxana Rosu

08.12.2021, 12:12 1124

ROCA Investments lansează un holding de materiale de construcţii care reuneşte companiile din portofoliu cu acest domeniu de activitate, şi are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

ROCA Industry include Bico Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă, şi Sarcom, producător de vopsele şi lacuri, companie fondată de fraţii Aurel şi Marinică Potop în urmă cu 30 de ani. Preluarea Sarcom de către ROCA a fost finalizată în noiembrie.

La Bico Industries, ROCA Investments, parte din Impetum Group, deţine 70% din acţiuni, restul fiind în posesia fondatorului companiei, Mihai Bîrliba.

„ROCA Industry este o companie de sine stătătoare, al cărui model de business se bazează pe consolidare, nu pe exituri, şi care are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Holdingul îşi propune atât o dezvoltare organică – prin creşterea şi dezvoltarea companiilor prin care se desfăşoară activitatea în prezent, BICO şi Sarcom – cât şi una prin consolidări M&A cu alte companii din acelaşi sector de activitate, care să permită generarea unor sinergii. Suplimentar, ROCA se află în diverse etape de negociere pentru a investi şi în alte companii din acest sector, companii cu posibilităţi de expansiune internaţională” a spus Ionuţ Bindea, Investment Manager, ROCA Investments.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO