Business Construct

Rezultate: Nemtii de la HeidelbergCement vand in Romania cat in Polonia

Nemtii de la HeidelbergCement vand in Romania cat in Polonia
14.12.2009, 14:02 44

Vanzarile Carpatcement Holding, subsidiara locala a grupuluigerman HeidelbergCement, au avut o pondere de 4,3% in cifra deafaceri totala a grupului din operatiunile cu ciment in perioadaia-nuarie-septembrie, echivalentul a 2,6 milioane de tone, dacaluam in calcul ca grupul a vandut in primele noua luni 59 mi-lioanede tone de ciment.

Astfel, divizia locala a realizat vanzari similare cu cele dinPolonia, o piata de doua ori mai mare decat cea romaneasca.

Compania a inregistrat in primele noua luni o scadere de 16% avanzarilor in volum comparativ cu perioada similara a anuluitrecut, insa pe intregul an vanzarile vor scadea cu 20%, pana la235 de milioane de euro, potrivit raportului trimestrial algrupului.

Preturile medii au crescut anul acesta dupa ce compania aintrodus noi tipuri de produse mai scumpe si a vandut mai multciment la sac, care este mai scump.

"Pentru sfarsitul anului anticipam procente apropiate de scaderefata de anul trecut cu cele raportate pentru primele noua luni", adeclarat Mihai Rohan, presedintele si directorul general. Insabusinessul total-ciment, agregate, betoane - va inregistra oscadere de 30% in euro anul acesta, din cauza diminuariiinvestitiilor nonrezidentiale (birouri, proiecte comerciale,logistice sau hoteluri) si a numarului redus de proiecte deinfrastructura.

"Factorii care au determinat aceasta evolutie sunt in primulrand cererea scazuta - am inregistrat o diminuare a volumuluivanzarilor cu procente cuprinse intre 20% si 60%, in functie depiata ana-lizata - ciment, agregate, betoane, in al doilea randcontinua degradare a pretului de vanzare si cresterea intr-un ritmsustinut a riscurilor comerciale conducand in final la crestereacosturilor pentru provizionarea creantelor incerte", explicareprezentantii Carpatcement.

HeidelbergCement, care a intrat pe piata locala in 1998, detinetrei fabrici de ciment pe piata locala- la Bicaz, Fieni si Deva, lacare se adauga 15 statii de betoane, sapte cariere si saptebalastiere pentru productia de agregate. La nivel de grup, cifra deafaceri s-a situat la 8,4 miliarde de euro in perioadaianuarie-septembrie, cu 22,4% mai redusa decat in intervalulsimilar din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO