Business Construct

Relocare: Beyler construieste 150 de vile in locul fabricii

28.08.2008, 11:18 44

Producatorul de usi si sisteme din PVC Beyler Galati, detinuta integral de investitori turci, intentioneaza sa isi relocheze activitatea in urma unei investitii de sapte milioane de euro, urmand ca pe terenul actualei fabrici sa dezvolte un cartier de 150 de vile, proiect care va necesita fonduri de 40 de milioane de euro.
Investitia pentru constructia noii fabrici va fi derulata pe parcursul anului viitor, urmand ca proiectul imobiliar sa fie initiat in anul 2010, au declarat reprezentantii companiei citati de Mediafax. Ambele proiecte vor fi desfasurate pe un teren de 9,5 hectare, aflat in proprietatea companiei.
Printre motivele pentru decizia de relocare a activitatii sunt eficientizarea procesului de productie si diminuarea cheltuielilor.
Beyler produce usi metalice, de interior, profile si tamplarie din PVC. Potrivit sursei citate, in noua fabrica va fi extinsa doar productia de usi de interior, de la 600 pana la 1.000 de unitati pe zi.
Compania investeste in intervalul 2008-2009 suma de 70 milioane euro in dezvoltarea unui alt proiect rezidential la Galati, care va cuprinde zece blocuri cu 1.400 de apartamente. Primele patru blocuri cu 384 de locuinte urmeaza sa fie finalizate in acest an, iar restul de sase in 2009.
Pretul de vanzare porneste de la minimum 1.000 de euro pe metru patrat, plus TVA.
Pe de alta parte, Beyler intentioneaza sa inceapa in 2009 un proiect imobiliar in Capitala, ale carui coordonate nu sunt finalizate, in contextul in care terenul nu a fost deocamdata achizitionat.
Compania estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de cel putin 60 de milioane de euro, incluzand segmentul imobiliar. Anul trecut, Beyler a avut vanzari totale de 19 milioane de euro, generate din comercializarea usilor metalice, de interior, accesoriilor precum si a profilelor si tamplariei din PVC.
In primele sase luni ale anului, afacerile din activitatea de productie au urcat de la opt la zece milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO