Business Construct

PwC: Investitorii imobiliari din Europa se concentrează pe proiecte în oraşele mari şi pe active puţin perturbate de criza sanitară, precum cele din logistica şi rezidenţial

PwC: Investitorii imobiliari din Europa se concentrează...

Autor: Roxana Rosu

14.01.2021, 11:41 299

Investitorii imobiliari din Europa se concentrează tot mai mult pe oraşele mari şi pe active din sectoare minim perturbate de criza sanitară, care asigură venituri stabile, precum logistica şi rezidenţialul, potrivit raportului Emerging Trends in Real Estate 2021, realizat de PwC şi Urban Land Institute.

Alte segmente care vor beneficia de o cerere relativ stabilă în perioada următoare sunt centrele de date, clădirile pentru companii farmaceutice, de biotehnologie şi de dispozitive medicale, zona de energie nouă/infrastructură, sectorul industrial şi turnurile de comunicaţii.

”Pandemia a forţat milioane de persoane să lucreze de acasă, a închis magazinele cu amănuntul şi a accelerat schimbările structurale care au afectat trei sectoare principale ale lumii imobiliare - birouri, comerţ cu amănuntul şi ospitalitate. Astfel că beneficiarii pieţei din acest an sunt activele din sectoare minim perturbate şi beneficiare ale digitalizării accentuate din ultimul an. În România, tendinţele sunt similare cu cele din Europa şi vedem un apetit crescut pentru investiţiile în rezidenţial şi logistică”, a declarat Francesca Postolache, Partener PwC Romania.

Având în vedere creşterea puternică a muncii la distanţă şi modul în care această tendinţă ar putea evolua pe termen lung, sectorul de birouri nu figurează în cele mai atractive zece proprietăţi imobiliare ale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO