Business Construct

Producţia de mobilă a scăzut cu 24% în primele şapte luni ale anului. Aurica Sereny, APMR: După luna mai, producţia a început să-şi revină, însă nu se poate vorbi despre a lucra la capacitate maximă

Producţia de mobilă a scăzut cu 24% în primele şapte...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.12.2020, 19:20 207

♦ A scăzut şi numărul angajaţilor, de la 56.700 în bilanţurile aferente primelor şapte luni din 2019 la 53.400 la şapte luni din 2020, adică un minus de 3.300.

Producţia industrială de mobilă a cumulat, în primele şapte luni ale anului 2020, mai puţin de 1,1 miliarde de euro, în condiţiile în care, în primele şapte luni din 2019, se situase la 1,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o scădere de 24%, arată datele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Exporturile au scăzut şi ele considerabil, la fel ca importurile.

„Este un an aparte, un an dificil, mai ales în prima parte, între martie şi mai, luni care, pentru companiile din industria mobilei, au fost un adevărat dezastru. După mai, producţia a început uşor-uşor să-şi revină, însă nu se poate vorbi despre a lucra la capacitate maximă“, spune Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO