Business Construct

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti a încheiat primul trimestru cu afaceri de 20 milioane lei, în creştere cu 15%, şi un profit net de 3,2 milioane lei. ” Climatul economic este caracterizat de fiscalitate excesivă şi schimbătoare, legislaţie greoaie, birocratie exagerată”

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab...

Autor: Roxana Rosu

14.05.2021, 10:55 143

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti (PREH) a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 20.8 milioane lei, în creştere cu 15%, şi un profit net de 3.2 milioane lei, faţă de 683.058 lei în perioada similară din 2020, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Veniturile totale s-au majorat cu 17%, la 23.4 milioane lei, iar cheltuielile au urcat cu 3%, la 19 milioane lei.

În acelaşi timp, indicatorul EBIDTA a avut un plus de 80%, la 6,4 milioane lei.

”Chiar daca in ansamblu sectorul contructii a inregistrat o crestere, aceasta crestere a avut un trend oscilant, cauzat de evolutia numarului de cazuri de infectare , masurile impuse de autoritati pentru prevenirea imbolnavirilor si cererea efectiva de materiale pentru constructii din piata. In aceste conditii la data de 31 martie 2021 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2020, se constata o usoara crestere  in piata materialelor pentru constructii, in special pentru produsele BCA si tuburi”, se arată în raport.

În ceea ce priveste piata de prefabricate din beton armat si precomprimat, stalpi electrici, elemente de autostrada, piese prefabricate pentru hiper sau supermarketuri, grinzi pentru poduri rutiere, aceasta este in continuare afectata de lipsa proiectelor mari pentru infrastructura nationala si lipsa de forta de munca calificata. In plus, piaţa se menţine  la acelasi nivel scazut in special datorita blocajelor financiare in domeniul investitional national.

”Climatul economic este in continuare  caracterizat de  de  fiscalitate excesiva si schimbatoare, legislatie greoaie, birocratie exagerata in obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare functionarii, risc valutar cu influenta in pretul unor materii prime si materiale”, spun reprezentaţii Prefab.

Prefab are 110 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 83% de Romerica International Bucureşti, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are 13% din numărul de acţiuni.

De la începutul anului, acţiunile PREH înregistrează o creştere de 36%, pe fondul unor tranzacţii de 678.393 de lei, potrivit datelor furnizate de BVB.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO