Business Construct

Producătorul de uşi pentru garaje Kondor Invest: „Creşterea o văd spre export, nu pe piaţa internă“

Autor: Roxana Rosu

11.02.2015, 00:06 471
Piaţa din România este mică şi nu are o dezvoltare rapidă, creşterea afa­cerii urmând să fie susţinută în special de ex­porturi, care ar trebui să ajungă la 50% din pro­ducţie în ur­mă­torii cinci ani, faţă de 10% în prezent, a decla­rat la ZF Live Alexan­dru Stă­nes­cu, proprietarul producă­to­ru­lui de uşi de garaj şi sisteme de um­brire Kon­dor Invest.
 
„Avem un partener în Belgia, cu care vrem să ne extindem şi în Franţa. Lucrăm deja de doi ani cu el şi vrem să ne extindem. Avem un site propriu în Belgia. Clienţii sunt preluaţi de parte­ne­rul de acolo“.
 
Compania mizează  pe afaceri de 2 mi­l. euro în acest an după ce înce­pu­tul anului a adus un avans de 10% al bu­si­nessului faţă de perioada similară din 2014. Alexandru Stănescu a intrat în an­tre­prenoriat în 2007, când a înce­put im­portul de profiluri din PVC din Bul­­ga­ria, dar a descoperit rapid că piaţa din România era în boom şi „făcea mof­turi“ la produsele ieftine şi no-na­me din ţara vecină. După un an, in­ves­ti­torul s-a reorientat spre nişa ru­lou­rilor exterioare, iniţial cu game low-cost.
 
„Am început producţia în 2009 în garajul unui prieten. După un an m-am mutat în alte două spaţii. În 2012 eu şi par­tenerul meu ne-am mutat la Ur­ziceni, de unde puteam distribui rapid în Capitală. În plus, angajaţii sunt mai fi­deli. Salariile pe care le oferim sunt un­deva la 1.200 lei, peste media locală.“
 
Firma are 21 de angajaţi în produie, dintr-un total de 40.
 
Investiţia totală în hala de producţie a fost de 500.000 euro, cele mai mari costuri fiind generate de utilaje şi stocuri. În prezent, Kondor Invest produce pe lângă uşi de garaj, copertine, screenuri, rulouri simple şi rulouri transparente, produs pe care a avut o  creştere de 400% la vânzări anul trecut şi a mai amenajat o secţie de producţie. Din acest an va produce şi rolete textile şi jaluzele plisate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO