Business Construct

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, preluat de elveţienii de la Sika, a făcut afaceri de 500 mil. lei în 2019, plus 5%

Daniel Stăncescu, CEO al AdePlast

Daniel Stăncescu, CEO al AdePlast

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.02.2020, 10:06 955

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, a cărui vânzare a fost anunţată în 2019, a făcut anul trecut afaceri de 500 de mi­lioane de lei, după o creş­tere de 5% comparativ cu 2018. În noiem­brie 2019, Sika a anun­ţat achiziţia AdePlast, în schim­bul unei su­me de peste 100 mil. euro, potri­vit datelor din piaţa construcţiilor.

„În contextul pre­luării companiei de către Sika, în mod normal, se vor des­chide noi perspective, la nivel teoretic, pen­tru că legea concurenţei ne îm­piedică să anticipăm o aprobare a autorizării. Nu putem face comentarii privind planurile de dezvoltare, dar există promisiunea venirii cu produse noi pe piaţă, unul fiind polistirenul destinat în­călzirii prin pardo­seală“, spune Daniel Stăncescu, CEO al AdePlast.

AdePlast pro­duce mortar, polistiren şi vop­sele în cele 11 fa­brici pe care le are la Ploieşti, Oradea, Roman şi Craiova, to­ta­lizând aproape 500 de angajaţi. Compania a fost fondată de omul de afa­ceri Marcel Bărbuţ, care a murit în februarie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO