Business Construct

Primul semnal de pe piaţa de birouri: Preînchirierile de birouri s-au redus la o treime în primul semestru din 2020

Primul semnal de pe piaţa de birouri: Preînchirierile...

Autor: Bogdan Alecu

19.07.2020, 09:47 1494

Intrarea în starea de urgenţă în a doua parte a lunii martie a pus mare presiune pe semnarea de noi contracte de închiriere pe piaţa de birouri, iar dacă în prima jumătate a anului 2019 preînchirierile reprezentau 25% din total semnări, iar renegocierile/prelungirile reprezen­tau 27%, în primul semestru din acest an prelungirile contractelor existente au urcat la 40%, iar preînchirierile s-au redus la 10%, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Knight Frank România.

„Odată cu pandemia s-a intrat într-o perioadă de incertitudine şi este normal ca numărul de preînchirieri de pe piaţa de birouri să scadă, pentru că se aşteaptă rezolvarea problemei sanitare şi pentru că în general atunci când apare necunoscutul totul devine mai încet. Multe dintre tranzacţii au fost puse pe hold, atât local, cât şi la nivel global, şi vor avansa în funcţie de evoluţia pandemiei. Oricum, dacă ne uităm la anii anteriori, cererea spaţiilor de birouri era mai lentă în prima parte a anului şi se intensifica în ultimul trimestru, însă rămâne de văzut cum va fi anul acesta“, a spus Horaţiu Florescu, Chairman & CEO Knight Frank România şi Ungaria. 

O parte dintre chiriaşi au revenit la birouri deja de la mijlocul lunii mai, chiar dacă prin rotaţie şi nu toţi deodată, pe fondul normelor de distanţare, din cauza pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO