Business Construct

Primăria Baia Mare a accesat un proiect european de 23 mil. lei pentru dezvoltarea unui nou cartier de blocuri

Primăria Baia Mare a accesat un proiect european de 23...

Autor: Laurentiu Cotu

04.01.2021, 17:11 178

Primăria Baia Mare a câştigat un proiect european de aproximativ 23 mil. lei (4,7 mil. euro) pentru construirea a trei blocuri sociale, care vor fi ocupate de membrii grupurilor defavorizate din zonele mărginaşe ale municipiului. Pe lângă aceste imobile, cei care vor locui aici vor dispune de un centru social cu servicii medico-sociale, de spaţii de joacă pentru copii, dar şi de un teren de sport. Noul cartier va avea şi o structură de acces, compusă din carosabil, piste pentru biciclete, trotuare şi parcări.

’’Este vorba despre zona cuprinsă între Str. Brâncoveanu şi B-dul Unirii, o zonă generoasă, de aproximativ 10 hectare, în care vrem să extindem şi să prelungim str. Gării pentru a se intersecta cu B-dul Unirii. Am prevăzut aici a se construi întreaga reţea rutieră şi bineînţeles blocuri de locuit, cu caracter social (...). Proiectul mai prevede realizarea, în noul cartier, de zone de sport, zone pentru copii, zone pentru agrement, dar şi o grădiniţă’’, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO