Business Construct

Previziuni: Skylux Consulting, crestere de 30%

31.07.2008, 14:54 138

Gabriel Banica, un fost director de vanzari al Ruukki Metals, a infiintat anul trecut impreuna cu alti parteneri o companie care furnizeaza sisteme de lumina naturala pentru proiecte comerciale si industriale si estimeaza afaceri de circa 3 milioane de euro in urmatorii trei ani, la un ritm de crestere anual de 30%.
"Ne asteptam ca in continuare piata constructiilor sa creasca in acelasi ritm in urmatorii trei ani, Romania avand inca un deficit de spatii comerciale, spatii de depozitare si birouri. Pentru Skylux estimam o crestere minima de 30% anual in urmatorii trei ani", spune Gabriel Banica, managing partner al Skylux Consulting, care va inregistra anul acesta o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro.
Printre proiectele cele mai importante la care a participat Skylux Consulting se numara fabrica Den Braven din Bucuresti, magazine Real si bauMax, parcul logistic Frans Maas, depozitele Leonardo si Teraplast. Compania importa in prezent sisteme de lumina naturala, evacuare fum si caldura, optimizare climatica si tehnologii de comanda, insa ia in considerare deschiderea unei fabrici pe termen lung, daca vanzarile vor inregistra o crestere puternica.
"Deocamdata nu au fost necesare investitii foarte mari, in principiu investitiile noastre au constat in promovarea produselor si pregatirea personalului oferindu-le traininguri si stagii de pregatire la fabricile partenerilor nostri din Germania si Italia. In functie de evolutia vanzarilor si a cotei de piata pe care o vom atinge vom analiza impreuna cu partenerii nostri posibilitatea dezvoltarii unei capacitati de productie in Romania", explica Banica.
Compania isi va extinde in urmatorii ani echipa de vanzari pentru a acoperi toate zonele tarii, in prezent fiind activi doar in jurul Capitalei. Skylux Consulting intentioneaza sa se extinda in Bulgaria si Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO