Business Construct

Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti, deţinut de Radu Dimofte, va distribui acţionarilor un dividend de 17,6 lei/acţiune, cu un randament de circa 2,7%

Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2021, 13:40 270

Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti, deţinut de Radu Dimofte, va distribui acţionarilor un dividend de 17,6 lei/acţiune, ceea ce ar asigura un randament de circa 2,7%.

În ultima şedinţă de tranzacţionare la BVB, pe 5 martie, acţiunile Practic erau cotate la 650 lei/ titlu, în creştere cu 4%.

În total, firma va repartiza acţionarilor dividende în valoare de 10,5 milioane lei din profitul pe 2020. Dividendele urmează a se plăti începând cu data de 24 iunie.

Decizia a fost aprobată în adunarea generală a acţionarilor din 15 aprilie.

Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 40 milioane lei

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Practic SA este deţinută de Radu Dimofte, cu un pachet de 48% din acţiuni, şi de International Business & Trading Corporation (32%) şi Wellkept Group (12%). Radu Dimofte este acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România.

Practic are o capitalizare de 386 milioane lei, după ce acţiunile s-au apreciat de la începutul acestui an cu 4,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO