Business Construct

Pomponio, extindere pe piata de profile metalice

Pomponio, extindere pe piata de profile metalice
24.04.2008, 23:16 210

COMPANIA de constructii Pomponio, controlata de omul de afaceri Luca Anversa (foto), va extinde anul acesta activitatea companiei cu productie de structuri metalice, in urma unei investitii de 3,5 mil. euro, in parteneriat cu o firma italiana.
Pomponio si-a dublat anul trecut cifra de afaceri, pana la 27 mil. euro (92,7 mil. lei), datorita extinderii businessului prin achizitii si cresterii volumului de lucrari, potrivit datelor preliminare prezentate de companie. Compania a realizat anul trecut un profit operational de 8,9 mil. euro, triplu fata de cel inregistrat in 2006, arata datele neauditate si neconsolidate la nivel de grup conform IFRS.
Pomponio, care va lansa in luna mai o oferta publica initiala de vanzare de actiuni in vederea listarii la Bursa, estimeaza afaceri de 47,3 mil. euro pana la sfarsitul lui 2009, prin achizitionarea si dezvoltarea de capacitati de productie de agregate si betoane.
"Fondurile obtinute in urma IPO-ului vor fi utilizate in dezvoltarea si achizitia de noi unitati de productie de agregate si betoane, precum si pentru dotari necesare activitatii de constructii", a declarat Anversa, presedintele Pomponio, de profesie arhitect, care a pornit afacerea in 2000.
Pomponio a realizat pana in prezent investitii de circa 12 mil. euro in extinderea afacerii cu materiale de constructii, cea mai mare fiind derulata anul trecut odata cu achizitionarea companiilor Investim si Top A&A Construct. In plus, compania are in derulare investitii de peste 30 mil. euro in proiecte imobiliare in Sebes si Alba-Iulia. Datorita punctelor de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda, compania poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 km. "Am venit in Romania in 1998, cand am fost supervizor al lucrarilor de constructie a fabricii Frati (n.r.- actuala Kronospan) si atunci am decis sa deschid o afacere pe piata locala de constructii, datorita potentialului ridicat de crestere", afirma Anversa.
Compania este detinuta de Luca Anversa, cu 85% din actiuni, Tarana Alberto, cu 10% si Limbean Cosmin Ioan, cu 5%. Printre lucrarile Pomponio se numara construirea fabricii de bere Romaqua, noua fabrica de lactate Albalact sau fabrica Transavia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO