Business Construct

Policolor si-a bugetat un plus de 15%

26.05.2010, 14:57 28

Grupul Policolor-Orgachim, cu afaceri in industria de vopsele simateriale de constructii, si-a bugetat pentru 2010 o crestere de15%, pana la circa 80,5 mil. euro, dintre care 75% reprezintaveniturile realizate in Romania, restul fiind realizate de companiaOrgachim din Bulgaria.

Cresterea businessului se va datora investitiilor realizate indezvoltarea facilitatilor de productie anul trecut de catrecompanie, dar si revenirii pe plus a vanzarilor in a doua parte aanului.

"Factorii determinanti pentru dezghetarea sectorului suntrevenirea economiei pe crestere, stabilizarea pietei muncii si aputerii de cumparare a romanilor si reluarea creditarii. Estimam ocrestere a afa-cerii cu 15%. Ne asteptam ca odata cu iesirea dincriza economica globala, industria constructiilor sa-si reia unritm de crestere normal, care nu are cum sa fie mai mare de 10%",spune Achille Bardelli, directorul ge-neral executiv al grupuluiPolicolor-Orgachim.

Din totalul businessului de 70 mil. euro realizat in 2009 dePolicolor Orgachim, circa 45 de milioane sunt pe zona de vopsele silacuri, restul reprezentand produse pentru constructii si industriachimica. Bardelli sustine ca dupa prabusirea pietei imobiliare din2009, tendinta naturala a Policolor a fost aceea de a-si protejabunurile deja existente alegand varianta renovarilor sireamenajarilor. "Anul 2008 a fost ultimul de boom artificial,creste-rile inregistrate atunci nefiind relevante pentru piatanoastra deoarece evolutia lucrurilor nu era una naturala".

Policolor a alocat in 2009 fonduri pentru investitii de peste 4milioane de euro in activitatile de cercetare-dezvoltare si inproductie, automatizari si tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO