Business Construct

Policolor se extinde pe materiale de constructii

Policolor se extinde pe materiale de constructii
27.09.2007, 21:25 49

Producatorul de materiale de constructii Policolor Bucuresti a investit pana in prezent circa 2,5 milioane de euro in dezvoltarea unor capacitati de productie de polistiren expandat si adezivi si intentioneaza sa extinda investitiile. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 56 mil. euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut, datorita investitiilor ridicate pentru reabilitarile termice si investitiilor derulate pentru majorarea capacitatilor de productie. "Anul acesta estimam o majorare de 35% a cifrei de afaceri, datorita investitiilor in noile capacitati de productie de materiale de constructii pe care le avem atat in Romania, cat si in Bulgaria, precum si cererii ridicate de lacuri si vopsele de pe piata romaneasca", a declarat Ivan Sokolov, directorul general al Policolor. Compania a inceput anul acesta productia de polistiren expandat in Romania si a deschis o unitate de productie de adezivi si chituri in Bulgaria, in urma unei investitii totale de 2,5 mil. euro. Sokolov estimeaza ca piata constructiilor va continua sa creasca in urmatorii zece ani, datorita necesarului de reabilitari interne si externe a cladirilor vechi, precum si investitiilor in proiecte rezidentiale.
"Estimam ca pana la sfarsitul anului viitor ponderea materialelor de constructii sa ajunga la circa 25% din cifra de afaceri, avand in vedere evolutia pietei in prezent. Insa nu putem face previziuni pe termen lung datorita dezvoltarii haotice a pietei constructiilor", explica Sokolov. Policolor a relocat o parte din capacitatile de productie din Bucuresti la fabrica Orgachim pe care o detine in Bulgaria, urmand ca in Romania sa ramana doar produsele premium si cele pentru industria auto, unde compania este lider de piata.
In cadrul capacitatii de productie din Bulgaria au fost relocati de asemenea si o parte din muncitori. "In ultimii doi ani ne-am majorat capacitatile de productie de circa patru ori. Daca la sfarsitul anilor '90 Policolor si Orgachim aveau circa 2.200 de angajati, in urma restructurarilor au ramas doar 1.000 in total. Insa, ulterior am ajuns iarasi la peste 2.000 de angajati dupa ce am investit in majorarea unitatilor de productie", afirma Sokolov. Compania este controlata de catre trei fonduri de investitii, care detin impreuna peste 82% din actiuni: Romanian Investment Fund Cyprus, care detine un pachet de 39,4%, Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF), cu o participatie de 32,9% si Romanian Reconstruction Cyprus, cu 10,6% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO