Business Construct

”Plouă” cu noi spaţii de birouri în Bucureşti: Forte Partners a cumpărat un teren de 1700 mp lângă Palatul Telefoanelor pentru a construi spaţii de birouri

”Plouă” cu noi spaţii de birouri în Bucureşti:...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2017, 15:15 2531

Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari, care construieşte birourile The Bridge din zona Orhideea, a cumpărat un teren de 1700 mp în apropiere de Palatul Telefoanelor din Bucureşti, unde va construi spaţii de birouri, compania luând în calcul şi achiziţia altor terenuri în zonă, pe baza oportunităţilor din această perioadă.

Terenul cumpărat recent a fost vândut de Telekom România, fiind situat între strada Ion Câmpineanu şi strada Matei Millo. Caracteristicile terenului permit o dezvoltare de până la 9000 mp de spaţii de birouri şi arealuri destinate echipelor de angajaţi ai viitorilor chiriaşi.

“Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale şi ultracentrale şi mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare şi design thinking. Centru oraşului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce priveşte calitatea arhitecturii şi capacitatea de a integra o dezvoltare în ţesutul urban, dar şi forţa de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienţii noştri”, a declarat Geo Mărgescu, fondator Forte Partners.

Compania a derulat un plan de dezvoltare amplu prin achiziţionarea continuă de terenuri în locaţii centrale, finalizarea proiectelor în curs şi crearea unei divizii puternice de rezidenţial.

Terenul este situat într-o zonă istorică a Capitalei, în imediata vecinătate a Palatului Telefoanelor, prima clădire înaltă din Bucureşti construită pe structură metalică. Pe acelaşi segment al străzii Calea Victoriei se mai află Hotelul Capşa, Cercul Militar construit de Carol I, recent restauratul Grand Hotel du Boulevard precum şi alte clădiri cu valoare istorică şi arhitecturală.

“Un atare context are nevoie de o abordare pe măsură, astfel că luăm în calcul organizarea unui concurs de arhitectură. Să construieşti clădiri noi de birouri lângă Calea Victoriei este o oportunitate frumoasă de afaceri, dar în acelaşi timp şi o şansă de a crea o clădire contemporană emblematică pentru centrul oraşului şi noi spaţii publice”, a adăugat Geo Mărgescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO