Business Construct

Pinum, parte a grupului italian Nusco, construieşte o fabrică de tâmplărie PVC în Pipera, unde va angaja 50 de oameni

Francesco Curcio, director comercial al Pinum Doors & Windows

În România este mai uşor să creşti decât în alte ţări, pentru că aici trebuie construite mai multe lucruri, există potenţial mai mare. Românii au nevoie de case, de spitale, de drumuri. Italia, spre exemplu, a crescut foarte mult până în anii 2000, după care a stagnat.

Francesco Curcio, director comercial al Pinum Doors & Windows În România este mai uşor să creşti decât în alte ţări, pentru că aici trebuie construite mai multe lucruri, există potenţial mai mare. Românii au nevoie de case, de spitale, de drumuri. Italia, spre exemplu, a crescut foarte mult până în anii 2000, după care a stagnat.

Autor: Andreea Neferu

14.11.2014, 00:08 1601

Noua fabrică se va întinde pe o suprafaţă de circa 4.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de producţie de 150 de ferestre pe zi. Jumătate din producţia noii fabrici, care va fi construită în Pipera, va merge la export.

Producătorul de uşi şi ferestre Pinum Doors & Windows, parte a grupului italian Nusco, va deschide în ianuarie anul viitor o fabrică de tâmplărie PVC în Pipera, în urma unei investiţii de un milion de euro.

„De anul trecut deja producem tâmplărie în Ro­mânia, însă din 2015 cu ajutorul noii fabrici vom avea o capacitate de producţie mai mare. (…) Noua fabrică va exporta jumătate sau chiar mai mult de jumătate din producţie“, spune Francesco Curcio, director comercial al Pinum Doors & Windows.

Noua fabrică se va întinde pe o suprafaţă de circa 4.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de producţie de 150 de ferestre pe zi, compania urmând să angajeze peste 50 de oameni în noua unitate. Pinum, care are în prezent 115 angajaţi, mai are în Pipera o fabrică de uşi, cu o capacitate de producţie de circa 50.000 de uşi pe an. Pinum Doors & Windows a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 19,7 milioane de lei (4,5 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, iar pentru anul 2014 estimează o creştere de 30% a rulajului, atât datorită vânzărilor de pe piaţa locală, cât şi exporturilor, care vor genera 15% din business anul acesta. Principala piaţă de export este Italia, însă compania realizează livrări şi în Liban, Armenia sau în ţări din Africa de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO