Business Construct

Piata de invelitori de 130 mil. euro

29.03.2007, 19:38 21

Piata invelitorilor de acoperisuri din Romania, va creste in acest an cu 40%, comparativ cu 2006, la peste 130 de milioane euro, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Neomar Consulting.
Potrivit studiului, piata invelitorilor va continua sa creasca si in acest an, iar competitia dintre firmele de profil se va accelera. Pentru 2007, mai multe companii de profil si-au propus cresteri procentuale superioare cresterii prognozate a pietei si vor aloca sume importante pentru programe de marketing. De asemenea, in acest an este preconizata deschiderea a sase noi unitati de productie, la nivel national.
In 2006, 61% din valoarea vanzarilor de invelitori realizate a fost atribuita tiglei metalice, 19% tiglei de beton, 13% invelitorilor bituminoase si doar 7% traditionalei tigle ceramice.
Cele mai mari vanzari de invelitori sunt realizate in zona de centru, Bucuresti, nord-vest si sud. Fiecare tip de invelitori se axeaza pe anumite regiuni, in functie de specificul constructiilor si de conditiile de mediu.
Astfel trei zone cumuleaza jumatate din totalul suprafetei comercializate de invelitori: centrul tarii (19%), Bucuresti (16%) si nord-vest (16%).
Printre cele mai importante companii care activeaza pe piata se numara Bramac, Elpreco, Ruukki, Tondach, Siceram sau Lindab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO