Business Construct

Philip Morris International va investi 130 mil. dolari în fabrica din România. În ultimii cinci ani, compania a investit peste 600 mil. dolari pe plan local

Philip Morris International va investi 130 mil. dolari...

Autor: Florentina Niţu

05.09.2023, 18:25 2145

Philip Morris International (PMI), unul dintre cei mai mari producători de ţigarete şi produse din tutun încălzit sub brandul IQOS, va investi 130 de milioane de dolari până la finalul anului 2024 în fabrica pe care o deţine în localitatea Otopeni de lângă Bucureşti, au anunţat reprezentanţii săi la aniversarea de 30 de ani a companiei în România.

„România este o componentă importantă a angajamentului PMI de a construi un viitor fără fum. Misiunea noastră rămâne neschimbată, vrem să transformăm ţigările în obiecte de muzeu şi fumatul într-un obicei care ţine de trecut. Cei aproximativ 4 milioane de fumători adulţi români merită să aibă acces la informaţii corecte despre produsele fără fum şi au nevoie de o nouă generaţie de politici publice care să-i încurajeze pe cei care altfel ar continua să fumeze să treacă la produse alternative pentru binele lor şi al celor din jur. Suntem încrezători că investiţia suplimentară de peste 130 de milioane de dolari va accelera tranziţia către o Românie fără fum”, a spus Jacek Olczak, CEO Philip Morris International.

Investiţia va creşte numărul de noi linii de producţie şi exporturile către mai multe ţări. În prezent, fabrica numără peste 1.200 de angajaţi. PMI a început în 2017 investiţia de 600 de milioane de dolari în fabrica din Otopeni, care a dus la transformarea acesteia dintr-o fabrică producătoare de ţigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS, iar acum 92% din producţie este exportată în 54 de pieţe de pe cinci continente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO