Business Construct

Pe 1.000 mp de teren dezvoltatorii ridică blocuri, nu fac terenuri de sport: Ar trebui impuse terenuri în noile cartiere de locuinţe

Pe 1.000 mp de teren dezvoltatorii ridică blocuri, nu...

Autor: Miruna Diaconu

22.09.2021, 00:07 1339

În ultimii ani foarte puţine baze sportive au fost construite în Bucureşti, iar pentru dezvoltatori este mai rentabil din punct de vedere financiar să construiască un bloc decât un teren sportiv. Dacă un dezvoltator ar avea la dispoziţie 1.000 mp ar prefera să ridice un bloc, decât să construiască un teren sportiv. Însă, autorităţile locale ar putea ajuta la creşterea investiţiilor în sport dacă i-ar condiţiona pe dezvoltatori să construiască şi terenuri sportive. 

„Dacă pun în balanţă o bază sportivă şi un bloc, foarte probabil ca blocul să fie mai profitabil. Dacă aş fi primar cred că le-aş oferi anumite facilităţi dezvoltatorilor cu condiţia să facă şi o investiţie în sport”, spune Dan Lazăr, fost jucător de tenis, care în prezent are businessuri în zona imobiliară şi a comerţului cu baloane presostatice şi a corturilor pentru evenimente, având parteneriate cu diferite baze sportive locale.

Multe dintre bazele sportive din marile zone urbane sunt dezvoltate fie la periferia oraşelor, fie în afara lor, ceea ce face dificil pentru părinţi să îşi dea copiii la sport pentru că nu se află în proximitatea casei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO