Business Construct

​Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi: Moldova nu se poate dezvolta fără drumuri. Avem nevoie de autostrada Iaşi-Târgu Mureş

​Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi...
12.11.2015, 12:03 1246
Lipsa infrastructurii de transport va tine Moldova departe de investitorii, de aceea o legatura rutiera intre Iasi si vestul tarii este extrem de necesara, a declarat Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi:
 
„Avem resurse de creştere, avem un pol universitar foarte bun, insa nu ne putem dezvolta fara o autostrada care sa ne lege de vest. Autostrada Iasi-Targu Mures nu e un moft, e o stricta necesitate. Exporturile se indreapata catre vest. Când doar 2% din investitiile straine se îndreapta in regunea de nord este greu sa vorbesti de dezvoltare”.
 
Alte declaratii:
 
Moldova a reusit sa recupereze din terenul pierdut in criza. Cifra de afaceri a tuturor firmelor din regiune va ajunge anul acesta la nivelul din 2008. Industria a crescut cu 20% anul acesta comparativ cu 2008, sectorul IT-ul cu 25%.  Pe de alte cosntrucţiile au scazut cu 25%, iar serviciile cu 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO