Business Construct

Papalekas pierde controlul Globalworth, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri diun Bucureşti. Sud-africanii de la Growthpoint devin cei mai mari acţionari ai fondului de investiţii

Ioannis Papalekas

Ioannis Papalekas

Autor: Bogdan Alecu

05.12.2016, 00:04 993
La Londra, capitalizarea Globalworth este de 340 milioane de euro.
 
Sud-africanii de la Growthpoint au intrat în acţionariatul Globalworth, unul dintre cele mai active fonduri de investiţii pe piaţa imobiliară din România iar aceştia controlează acum 27,66% din acţiuni, în timp ce Ioannis Papalekas va rămâne cu 25,72%, potrivit unui raport de pe bursă. 
 
Banii sud-africanilor intră în firmă şi vor fi utilizaţi pentru a facilita finalizarea pro­iec­telor în derulare ale Global­worth, dar şi pentru a debloca noi o­por­tunităţi de achiziţii, atât în Ro­mânia, cât şi în Europa de Sud-Est. 
 
Sud-africanii deţineau deja un pachet mic de acţiuni, iar acum au investit un total de 186,4 mil. euro pentru a-şi majora cota din Globalworth până la data de 31 decembrie 2017 la 27,66%, devenind principalul acţionar. 
 
„Globalworth aşteaptă cu nerăbdare să primească în echipă pe Growthpoint, cel mai mare trust de investiţii în domeniul imobiliar (engl. REIT) ca investitor dedicat pe termen lung în cadrul companiei. Credem că subscripţia va transforma Globalworth furnizând o bază pentru o creştere ulterioară”, a spus Geoff Miller, preşedintele boardului Globalworth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO