Business Construct

Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România: Fabrica de parbrize Sekurit şi-a ajustat activitatea, odată cu stoparea temporară a activităţii în producţia auto

Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.03.2020, 10:21 390

Fabrica de parbrize Sekurit din Călăraşi, deţinută de grupul francez Saint-Gobain, şi-a redus producţia în ultimele săptămâni, după ce mai multe companii din industria auto locală – printre care Automobile Dacia, Star Assembly (Daimler), Pirelli, Michelin – şi-au oprit producţia temporar, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Toate fabricile grupului Saint-Gobain în România funcţionează până la această dată, majoritatea la capacitate maximă, iar altele cu ajustarea activităţii ca răspuns la reducerea cererii, cum ar fi cazul fabricii Saint-Gobain Sekurit, odată cu stoparea temporară a activităţii unor fabrici de producţie auto. Mai mult, până în acest moment nu avem nicio întrerupere a aprovizionării”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Cu 13 fabrici în portofoliu, număr în care intră şi Sekurit, şi 1.800 de angajaţi, afacerile Saint-Gobain România au fost în 2018 de aproximativ 230 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza estimărilor făcute de companie.

„De la începutul lunii februarie, Saint-Gobain a decis implementarea unor schimbări în cadrul companiei. Această decizie de prevenţie timpurie a fost adoptată în mod natural, atât pentru protecţia tuturor echipelor, cât şi pentru a permite ca fabricile să funcţioneze şi să deservească clienţii. Măsurile au fost implementate treptat şi declinate în funcţie de instanţele către care se adresau: colegii din birouri şi colegii din fabrici”, mai spune Ovidiu Păscuţiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO