Business Construct

Oraşul din România care nu se mai opreşte din dezvoltare. Începe să modernizeze cu fonduri europene toate drumurile judeţene din zona metropolitană

Oraşul din România care nu se mai opreşte din...

Autor: Cosmin Pirv

08.11.2020, 08:16 1138

Consiliul Judeţean Bihor va accesa fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor judeţene din zona metropolitană Oradea. Documentaţia tehnică pentru proiect urmează să fie terminată într-o lună, pentru ca cererea de finanţare să fie trimisă anul acesta.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Bihor, documentaţia tehnică va fi pregătită în parteneriat cu Zona Metropolitană Oradea, care anul trecut a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare, şi alături de primăriile din zona limitrofă a Oradiei: Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei.

Documentaţia tehnică ar urma să fie gata într-o lună, pentru ca cererea de finanţare să fie trimisă anul acesta, iar anul viitor să poată fi demarate licitaţiile.

Astfel, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile din Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei vor adopta hotărârile necesare, în următoarele două săptămâni, pentru ca drumurile să poată fi preluate de Consiliul Judeţean şi clasificate ca drumuri judeţene, iar ulterior să se poate întocmi studiile şi să se dispună un parteneriat cu ADR N-V pentru depunerea cererilor de finanţare până la finalul acestei luni, a anunţat CJ Bihor.

„Acest proiect ar permite exportul de prosperitate dinspre Oradea în direcţia unui perimetru extern de 20-30 km. Estimăm că valoarea acestor trei proiecte se va ridica la aproximativ 40.000.000 Euro. Am hotărât să facem aceste schimbări pentru ca zonele din judeţul Bihor să aibă o accesibilitate mai bună în aşa fel încât să se dezvolte judeţul şi, de asemenea, să existe un impact economic semnificativ asupra dezvoltării prin aceste investiţii care vor fi realizate. Banii europeni care sunt pregătiţi trebuie să fie investiţi acolo unde într-adevăr folosirea lor este la îndemâna mult mai multor oameni, pentru că acolo este şi dezvoltarea economică”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO