Business Construct

One United Properties, dezvoltator pe piaţa proiectelor imobiliare, estimează pentru 2022 venituri de 1,2 miliarde lei din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale şi 71 milioane lei din chirii

One United Properties, dezvoltator pe piaţa proiectelor...

Autor: Roxana Rosu

11.01.2022, 09:10 1548

One United Properties (ONE), dezvoltator pe piaţa proiectelor imobiliare premium din România, estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde lei şi un profit net de 548 milioane lei, potrivit bugetului aprobat luni de Consiliul de Administraţie.

În acelaşi timp, compania are în vedere realizarea unor investiţii de 1,1 miliarde lei, în timp ce veniturile din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale dezvoltate sunt estimate la 1,2 miliarde lei, iar cele din chirii la 71 milioane lei.

Bugetul pe 2022 va fi supus aprobării acţionarilor în adunarea generală din 26 aprilie.

„Suntem încrezători că 2022 va aduce încă un an puternic pentru piaţa imobiliară din România şi pentru One United Properties şi ne aşteptăm ca businessul nostru să continue să crească într-un ritm bun. Semnalele macroeconomice globale indică creşteri ale ratei dobânzilor în 2022, încă un motiv pentru care credem, de asemenea, că acesta este un moment bun pentru a cumpăra proprietăţi rezidenţiale. Anul acesta vom finaliza patru noi dezvoltări rezidenţiale şi două noi dezvoltări comerciale şi în acelaşi timp vom investi şi în proprietăţi noi. Ca urmare, prevedem creşteri semnificative atât pentru vânzările rezidenţiale, datorită creşterii numărului de dezvoltări finalizate şi noi, cât şi pentru veniturile din chirii. În paralel, vom continua investiţiile în noi dezvoltări pentru a ne extinde portofoliul în România. Estimăm că vom investi 1,16 miliarde de lei în 2022, capital care va fi folosit exclusiv pentru a aduce valoare suplimentară pentru părţile interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidenţiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi şi One Floreasca Vista, care vor contribui semnificativ la venitul net al companiei.

Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepţiei One Cotroceni Park Faza 1 şi închirierii acestuia, precum şi a achiziţiei pachetului majoritar de acţiuni la Bucur Obor.Compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârşitul anului, ceea ce va genera şi mai multe venituri recurente în următorii ani.

 

Dezvoltatorul  imobiliar cu o capitalizare de piaţă de 3,3 miliarde de lei (668 milioane euro) s-a listat pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti în iulie anul trecut, după încheierea unei oferte publice iniţiale primare prin care a atras de la investitori 260 milioane de lei.

De asemenea, compania este inclusă din decembrie 2021 în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, respectiv FTSE Global All Cap.

One United Properties a înregistrat în primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri de 627,7 milioane lei, în creştere cu 87%, şi un profit net de 191 milioane lei, de la 64 milioane lei în aceeaşi perioada a anului trecut, arată raportul financiar publicat la BVB.

Portofoliul companiei include proiectele One Mircea Eliade, One Mamaia Nord, One Herastrau Towers, One Timpuri Noi, One Floreasca Vista, One Verdi Park,  One Modrogan, One Peninsula, One Cotroceni Park, livrate sau în dezvoltare.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO