Business Construct

Omul de afaceri din Sibiu Aurel Muntean vrea să reia proiectul de la Hala Unirii din centrul Bucureştiului şi să construiască spaţii comerciale şi birouri pe fosta piaţă

Zona Unirii din Bucureşti a intrat în ultimii 3 ani din nou în atenţia dezvoltatorilor imobiliari după ce tot pe bdul Coposu belgianul Yves Weerts a finalizat în vara lui 2018 clădirea de birouri Unirii View, iar la începutul acestui an grecii de la Day Group au livrat clădirea Day Tower de lângă Tribunalul Bucureşti

Zona Unirii din Bucureşti a intrat în ultimii 3 ani din nou în atenţia dezvoltatorilor imobiliari după ce tot pe bdul Coposu belgianul Yves Weerts a finalizat în vara lui 2018 clădirea de birouri Unirii View, iar la începutul acestui an grecii de la Day Group au livrat clădirea Day Tower de lângă Tribunalul Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu

11.06.2019, 19:10 1738

Majoritatea vechilor unităţi de tip „circ al foamei“ din Bucureşti au fost transformate în malluri moderne precum Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall - acum City Offices şi Liberty Center.

Omul de afaceri sibian Aurel Muntean, care deţine magazinul Victoria de pe Calea Victoriei şi hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu, are în plan reluarea lucrărilor de la Hala Unirii din centrul Capitalei, din spatele Magazinului Unirea.

Potrivit Primăriei Sectorului 3, în luna august a anului trecut, la solicitarea lui Lucian Mitariu, re­prezentant al SC Minerva - Galeriile Comerciale, a fost emisă o autorizaţie pentru „Intrare în legalitate - modificări interioare/ exte­rioare, reconfigurare, extindere corp C1, schim­barea funcţiunii - Centru de Afaceri Uni­rea“. Proiectul va avea şapte niveluri, dintre care două în subteran, parter şi patru etaje supraterane.

SC Minerva - Galeriile Comerciale este deţinută de România Minerva SA (45%), România Astral SA (16%) şi România Galeriile Victoria SA (15%).

Ultima ştire cu privire la hala Unirii, care alături de centrul din Pantelimon erau singurele „circuri ale foamei“ finalizate în Bucureşti înainte de 1989, este din 2012, când proprietarul anunţa că va transforma clădirea într-un centru comercial. La câteva luni de la acel anunţ însă lucrările au fost oprite.

Proiectul situat pe un teren de aproape 10.000 de metri pătraţi a intrat de mai mulţi ani în proprietatea omului de afaceri sibian Aurel Muntean. El deţine construcţia cu o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi, dispusă pe trei etaje, iar în 2012 începuse o operaţiune de renovare după mai mulţi ani în care au fost folosite doar spaţiile comerciale cu acces din exterior. Acest proiect a fost construit de regimul Ceauşescu la finalul anilor '80 pentru a centraliza distribuţia de hrană de la nivelul Capitalei. Majoritatea vechilor unităţi de tip „circ al foamei“ din Bucureşti au fost transformate în malluri moderne precum Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall - acum City Offices şi Liberty Center.

Planul proprietarului din 2012 viza construcţia unui hotel de 16 etaje cu centru comercial la primele niveluri, iar proiectul viza inclusiv păstrarea cupolei.  De partea cealaltă, în ciuda zvonurilor de la acea vreme, cu privire la formula de „hotel cu mall“, reprezentanţii Primăriei sectorului 3 de la acea vreme susţineau că „autorizaţia de construire emisă prevede executarea unor lucrări de remodelare pentru imobilele existente, respectiv parter şi trei etaje, până la cupolă, în perimetrul actualei construcţii, unde va fi realizat un mall sau o galerie comercială, dar de un alt nivel faţă de ceea ce este în prezent“.

Zona Unirii a intrat în ultimii 3 ani din nou în atenţia dezvoltatorilor imobiliari după ce tot pe bdul Coposu belgianul Yves Weerts a finalizat în vara anului trecut clădirea de birouri Unirii View, iar la începutul acestui an grecii de la Day Group au livrat clădirea Day Tower de lângă Tribunalul Bucureşti de pe Bdul Unirii.

bogdan.alecu@zf.ro

 

Aurel Munteanu este extrem de discret în apariţii. Aşa arăta acum zece ani

Aurel Munteanu este extrem de discret în apariţii. Aşa arăta acum zece ani

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO