Business Construct

O nouă contestaţie blochează proiectul în valoare de 290 mil. lei din Complexul Sportiv Lia Manoliu

Proiectul sălii multifuncţionale din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu din Bucureşti trebuie finalizat în termen de doi ani de la atribuirea contractului.

Proiectul sălii multifuncţionale din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu din Bucureşti trebuie finalizat în termen de doi ani de la atribuirea contractului.

Autor: Andrei Cîrchelan

19.01.2015, 00:05 424
Construirea sălii multifuncţionale din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu din Bucureşti, proiect de 290 milioane de lei (66 de milioane de euro), este blocată de o nouă contestaţie admisă care obligă Primăria Bucureşti să evalueze a treia oară ofertele consorţiilor conduse de companiile Strabag şi Astaldi.
 
În licitaţia organizată pentru construirea sălii multifuncţionale câştigătorul con­trac­tu­lui a fost desemnat anul trecut consorţiul alcă­tuit din companiile Astaldi – Euroconstruct Trading 98. Decizia a avut la bază descalificarea ofertei concurente, ceea ce a determinat consorţiul Strabag – Aecom Ingenieria – Comnord să atace decizia la CNSC.
 
Cea mai recentă rundă în bătălia pentru contractul de 66 mil. euro are la mijloc consumul energetic al celor două proiecte propuse, deşi punctele contestate de ambele părţi sunt mult mai numeroase.
 
„Dispune continuarea procedurii (...) prin recalcularea, de către experţi desemnaţi de autoritatea contractantă, a performanţei energetice (consumul anual specific de energie) pentru ambele oferte (...) şi ulterior prin desemnarea ofertei câştigătoare“, notează CNSC într-o decizie din ianuarie. Acum Primăria Bucureşti are la dispoziţie 20 de zile pentru a analiza ofertele din punctul de vedere solicitat de CNSC şi a desemna un câştigător, dar situaţia este complicată de felul în care au fost redactate cerinţele pentru ofertele de proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO