Business Construct

Ministrul Ioan Rus, întrebat despre autostrada Comarnic-Brasov, a cărei soartă va fi anunţată pe 15 februarie: "Mai e mult până duminică"

Ministrul Ioan Rus, întrebat despre autostrada...

Autor: Andreea Neferu

10.02.2015, 14:04 584

"Mai e mult până duminică", acesta este singurul răspuns pe care ministrul transporturilor Ioan Rus l-a oferit astăzi, după ce a fost întrebat care va fi soarta autostrăzii în concesiune Comarnic-Braşov, pentru care guvernul s-a angajat să ofere un răspuns final pe 15 februarie.

Autostrada Comarnic-Braşov, pe care statul s-a angajat să o construiască în concesiune, are selectaţi deja de mai bine de un an trei investitori privaţi care să o realizeze - francezii de la Vinci, grecii de la Aktor si austriecii de la Strabag. Totuşi, nici până acum nu a fost însă semnat contractul de concesiune.
Ministrul transporturilor şi premierul Victor Ponta au arătat într-o conferinţă de presă ce a avut loc la începutul acestui an că pe 15 februarie vor anunţa care este viitorul autostrăzii Comarnic-Braşov, cu o lungime de 53 km, adica dacă aceasta va fi construită în continuare în concesiune sau se va renunţa la această variantă.
Statul a mai avut în ultimul deceniu două încercări de a construi această şosea în concesiune sau parteneriat public-privat, dar de fiecare dată proiectul a eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO