Business Construct

Ministerul Transporturilor a evaluat costurile reabilitării a 144 km de cale ferată la 2,44 miliarde euro

Ministerul Transporturilor a evaluat costurile...

Autor: Ioan Dornescu

10.12.2013, 18:02 433

Suma este prevăzută într-un proiect de HG elaborat de Ministerul Transporturilor privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan - European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsoanele 2 (Km 614 – Gurasada) şi 3 (Gurasada - Simeria).

Cele două tronsoane, care cumulează 144 de kilometri, străbat judeţele Arad şi Hunedoara, iar traseul se înscrie pe toată lungimea sa pe Valea Mureşului.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 10,9 miliarde lei, din care construcţiile şi montajul sunt estimate la 9,2 miliarde lei. Proiectul vor avea o durată de trei ani.

Transformarea în euro a fost realizată la cursul anunţat marţi de BNR, de 4,4536 lei pentru 1 euro.

Tronsonul Frontieră - Curtici - Arad - km 614 a fost atribuit asocierii Alstom Transport - Swietelsky Bau Gesell Sachaft - Astaldi - Euro Construct Trading 98 - Dafora în februarie 2012.

Reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria este inclusă de Guvern în lista proiectelor care vor fi finanţate cu prioritate anul viitor din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile şi de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO