Business Construct

Ministerul Fondurilor Europene a semnat în ultima lună patru contracte de finanţare de aproape un miliard de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare din judeţele Buzău, Olt, Satu Mare şi Suceava

Ministerul Fondurilor Europene a semnat în ultima lună...

Autor: Roxana Rosu

23.12.2019, 16:23 257

Ministerul Fondurilor Europene a semnat în ultima lună patru contracte de finanţare de aproape un miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare, cel mai recent proiect, de 275 milioane euro, vizând infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Buzău.

Contractul pe acest proiect a fost semnat astăzi de ministrul Ioan Marcel Boloş. În urma investiţiei, 168.433 de persoane ar trebui să aibă servicii de alimentare cu apă şi 47.276 servicii de canalizare.

Contracte similare au fost semnate recent pentru judeţele Olt (226.612.367 euro), Satu Mare (199.096.549 euro) şi Suceava (220.407.811  euro).

Investiţiile însumează 921 milioane euro valoare eligibilă şi peste un miliard euro valoare totală.

”Impactul finanţării europene înseamnă enorm pentru un astfel de demers: noi premise pentru dezvoltarea economică a regiunilor noastre, stimularea investiţiilor private şi a turismului în zonele rurale, crearea de noi locuri de muncă, reducerea poluării râurilor şi, implicit, a riscului de îmbolnăvire a oamenilor de la sate, dezvoltarea agriculturii, a biodiversităţii sau a activităţilor de agrement în zonele de implementare a proiectelor”, a declarat Ioan Marcel Boloş.

În final, cele patru proiecte ar trebui să ducă la realizarea sau reabilitarea a 143 km reţea de distribuţie nouă pentru apă potabilă, 89 km reţea de distribuţie reabilitată pentru apă potabilă, 103 km aducţiune nouă, 17 km reabilitaţi de aducţiune, 436 km reţea nouă de canalizare, 5 km reţea reabilitată de canalizare, 16 km colector, 24 unităţi rezervoare înmagazinare, 23 staţii tratare apă, 4 staţii de epurare ape uzate ce vor deservi aglomerări sub 10.000 locuitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO