Business Construct

Miliardarul din spatele IKEA începe al doilea proiect imobiliar de pe plan local în zona Orhideea din Capitală. Vezi aici cum va arăta. Galerie FOTO

Autor: Andreea Neferu

24.11.2015, 12:25 6105

Vastint România, divizia imobiliară a grupului Inter IKEA controlat de miliardarul suedez Ingvar Kamprad, a obţinut autorizaţia de construire pentru cel de-al doilea proiect de pe plan local, care va include trei clădiri de birouri în zona Orhideea din Bucureşti.

După ce a demarat construcţia unui proiect imobiliar pe fosta platformă industrială Timpuri Noi din Capitală, Vastint vrea să înceapă lucrările şi pe terenul din zona Orhideea, pe care l-a achiziţionat în 2011 de la producătorul de materiale de construcţii Baduc.

Proiectul de birouri de lângă Pasajul Basarab va purta numele Business Garden şi va cuprinde trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 41.000 de metri pătraţi, atât birouri cât şi spaţii comerciale. Construcţia primei clădiri este estimată să demareze la începutul anului viitor, în contextul în care în prezent procesul de licitaţie în vederea selecţiei unui constructor se află în desfăşurare.

Zona Orhideea este noul pariu al dezvoltatorilor de birouri, o serie de investitori anunţând în ultima perioadă că vor demara proiecte de acest tip lângă Pasajul Basarab. Printre aceştia se numără austriecii de la CA Immo, care construiesc proiectul Orhideea Towers, respectiv firma Forte Partners (controlată de Găo Mărgescu, Ionuţ Dumitrescu şi Johny Jabra), care ridică birourile The Bridge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO