Business Construct

Mihai Fugarevici, director general al Stada România: Suntem în grafic cu construcţia fabricii de la Turda, vom produce în octombrie prima cutie de medicamente. 80% din producţie va merge la export. Fabrica de medicamente de la Turda reprezintă o investiţie de peste 50 de mil. euro

Mihai Fugarevici, director general al Stada România: Dacă noi reuşim să dovedim că putem construi o fabrică în doi ani şi să începem şi producţia pentru România şi  Europa, cred că mulţi alţi producători internaţionali se vor uita în România şi vor veni către România.

Mihai Fugarevici, director general al Stada România: Dacă noi reuşim să dovedim că putem construi o fabrică în doi ani şi să începem şi producţia pentru România şi Europa, cred că mulţi alţi producători internaţionali se vor uita în România şi vor veni către România.

Autor: Mirabela Tiron

12.04.2024, 16:20 124

Grupul Stada este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa farma din Germania, care a intrat în România printr-o subsidiară în 1992.

Germanii de la grupul Stada, care construiesc la Turda, judeţul Cluj, o fabrică de medicamente, cu o capacitate de 160 de milioane de cutii de medicamente anual, vor produce prima cutie de medicamente în octombrie anul acesta în noua unitate.

„Suntem în grafic cu construcţia  şi vom produce în octombrie 2024 prima cutie de medicamente, asta înseamnă că în doi ani de când am început construcţia vom avea o fabrică funcţională. Fabrica are o capacitate de 160 de milioane de unităţi (cutii de medi­camente). 80% din producţie va fi destinată exportului“, a spus Mihai Fugarevici, director general al Stada România, în cadrul conferinţei „Top 1000 cele mai mari companii“. Fabrica de medicamente este prima investiţie de această anvergură (investiţie de peste 50 mil. euro) făcută de la zero în România de la Revoluţie încoace. Aproape jumătate din sumă, respectiv 21 mil. euro, provine dintr-un ajutor de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO