Business Construct

Mallurile lui Dascălu, încasări de 41,2 mil. euro

Mallurile lui Dascălu, încasări de 41,2 mil. euro
27.04.2011, 23:12 280

Omul de afaceri Iulian Dascălu (foto), 41 de ani,proprietarul re­ţelei de centre comerciale Iulius Mall, a realizatanul trecut venituri de 41,2 milioane de euro din închiriereamallurilor deţinute în Cluj, Timişoara, Suceava şi Iaşi, încreştere cu 3% faţă de anul precedent, pe fondul finalizării înluna noiembrie a anului 2009 a unei investiţii de 60 mil. euro înextinderea proiectului din Timişoara.

Dascălu este cel mai important proprietar de malluri de pe piaţalocală, cu un portofoliu de spaţii comerciale de 175.000 mp,dezvoltat cu ajutorul unor credite bancare de peste 200 mil.euro.

El a reuşit să închirieze spaţii către multinaţionale precumAuchan, Inditex sau Cinema City, cu ajutorul cărora a atras anultrecut 43,6 milioane de vizitatori în proiectele pe care le deţine,în creş­tere cu 9%.

"2010 a fost un an al consolidării mallurilor Iulius pe piaţa deretail din România. Pentru 2011 ne aşteptăm la o evoluţieascendentă, atât a traficului, cât şi a vânzărilor, în special în adoua jumătate a anului. Aceste creş­teri se vor datora şideschiderii magazinelor H&M în ansamblul Palas Iaşi, IuliusMall Timi­şoara şi Iulius Mall Cluj", a declarat Dascălu.

Pe lângă cele patru malluri, Dascălu mai are în construcţie şiproiectul mixt Palas din Iaşi, o investiţie de 260 de milioane deeuro care ar trebui finalizată până la sfârşitul acestui an.

El a mai anun­ţat în această perioadă o parte din viitoarelemagazine ale mallului din cadrul Palas, iar pe lângă Auchan şiH&M, nume anunţate anterior, pe lista de chiriaşi au mai intratşi New Yorker şi Tommy Hilfiger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO