Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinta ZF HUAWEI - Conectăm România. Cybersecurity pentru biroul virtual. Provocările post pandemie pentru securitatea datelor
Business Construct

Lucrările de construcţii nu au ţinut cont de pandemie: volumul din primele 8 luni a crescut cu 17%, susţinut puternic de lucrările de reparaţii şi de întreţinere. Construcţiile noi s-au majorat cu 5,6%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna august cu 1,9% faţă de iulie şi cu 12,3% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce datele pe primele opt luni  arată un avans de 17%, susţinut mai ales de reparaţii capitale şi de lucrările de întreţinere, în timp ce construcţiile noi au avut o evoluţie mai temperată, arată datele INS.

În ianuarie-august, avansul sectorului de construcţii, ajustat la numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost de 19,2%.

Potrivit datelor INS, cele mai mai dinamice segmente au fost lucrările de reparaţii capitale (+51,7%) şi cele de întreţinere şi reparaţii curente (+44,3%), urmate de construcţiile noi (+5,6%).

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+21,9%), clădirile rezidenţiale (+17,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+10,8%).

În august, lucrările de construcţii s-au majorat ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9% faţă de iulie şi cu 13,2% faţă de august 2019.

Creşterea anuală a fost determinată în primul rând de evoluţia volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+67,3%), al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+26,7%) şi mai puţin de cel al lucrărilor de construcţii noi (+1,2%).

Pe obiecte de construcţii, cel mai bine au evoluat investiţiile în clădiri nerezidenţiale (+24,3%) şi rezidenţiale (+16,7%), în timp ce lucrările de construcţii inginereşti au urcat mai lent (+4,3%).

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.