Business Construct

Locuinţe sau birouri? Ce proiect vrea să facă Dedeman pe şoseaua Progresului din Capitală, acolo unde au cumpărat un teren de 2,7 ha cu 7,7 mil. euro?

Autor: Bogdan Alecu

10.10.2017, 14:51 5823

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a semnat achziţia unui teren de 27.000 mp în sectorul 5 al Capitalei, pe Şoseaua Progresului, de la producătorul de in şi cânepă Industria Iutei, într-o tranzacţie de circa 6,7 mil. euro. Compa­nia de consultanţă imobiliară Colliers International Romania a consiliat Fabrica Industria Iutei în tranzacţie.

Având în vedere amplasarea terenului, compania Dedeman poate construi atât un magazin de bricolaj, dar într-un format mai restrâns, în condiţiile în care în zonă nu există niciun alt magazin de profil, cât şi un proiect de birouri sau unul de rezidenţial. O decizie în acest sens nu a fost încă luată.

Pe terenul dintre străzile Progre­sului, Doina şi Veseliei s-a obţinut an­te­rior, în 2008, un PUZ  pentru con­strucţia unor imobile mixte, pro­iecte de birouri, locuinţe şi comerţ, având un regim de înălţime P plus 3 şi P plus 30, cu o înălţime de până la 94 de metri şi cel mult două etaje în sub­te­ran. PUZ-ul obţinut în urmă cu nouă ani a expirat, iar un altul încă nu a fost realizat.

Zona este foarte bine dezvoltată din punctul de vedere al segmentului de retail, în apropiere aflându-se par­cul de retail Vulcan Value Centre, cen­trele comerciale Liberty Center şi Năsăud Shopping Center, precum şi ma­gazinele Kaufland şi Lidl.

De asemenea, zona se con­solidează şi ca pol de birouri: pe lângă clădirea Green Gate, deja prezentă în apropie­re, anul viitor va fi livrată şi prima fază a proiectului AFI Tech Park, amplasat tot pe Şoseaua Progresului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO