Business Construct

Livrările de noi clădiri au pus presiune pe piaţa birourilor, iar gradul de neocupare a crescut pe final de an la peste 9%

Livrările de noi clădiri au pus presiune pe piaţa...

Autor: Bogdan Alecu

09.12.2019, 18:15 159

Rata de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti a crescut cu aproximativ 15% în primele nouă luni ale anului 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Rata de neocupare pentru spaţii moderne de birouri de clasa A şi B din Capitală a ajuns la 9,3% la finalul lunii septembrie 2019, raportat la un stoc de 3,16 milioa­ne de metri pătraţi. Prin comparaţie, la sfârşitul trimestrului al treilea din 2018, rata de neocupare era de 8,1%, arată datele CBRE Research, departamentul de analiză al companiei de consultanţă imobiliară CBRE România.

Creşterea ratei de neocupare a fost influenţată în parte de faptul că în primele nouă luni ale acestui an volumul de spaţii finalizate a fost aproape dublu faţă de perioada similară a anului anterior. În primele nouă luni din 2019, în Bucureşti au fost livrate 10 noi proiecte, cu o suprafaţă totală de 254.000 mp, ceea ce a dus stocul total de 3,16 milioane de metri pătraţi. Nu toate zonele au avut evoluţii similare ale gradului de ocupare însă, unele fiind avantajate de poziţia geografică favorabilă spre exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO