Business Construct

Liviu Tudor mai face trei clădiri de birouri

Liviu Tudor mai face trei clădiri de birouri

Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de afaceri West Gate şi Novo Park din Bucureşti: Băncile nu au dat încă drumul la finanţări pentru achiziţii imobiliare. Nu lipseşte doar finanţarea, ci şi încrederea investitorilor.

27.04.2011, 23:07 254

Omul de afaceri Liviu Tudor îşi continuă investiţiile imobiliareşi în acest an, având în construcţie circa 50.000 mp de birouri, unbloc cu peste 300 de garsoniere destinat închirierii şi un club de18.000 mp în Militari, care să deservească proiectul West Gate.

"Lucrăm în prezent la cinci proiecte: un bloc de garsoniere înWest Gate, cu peste 300 de unităţi, care va fi gata în acest an, lafel ca şi două clădiri de birouri, una în West Gate şi una în NovoPark. În plus, mai lucrăm la o clădire de birouri în West Gate careva fi terminată anul viitor şi la un club de 18.000 de metripă­traţi. Investiţiile în cele cinci proiecte sunt de 35 demilioane de euro, fără bani de la bancă, doar cu finan­ţareeuropeană pentru 20% din investiţii", a declarat Tudor. El deţineîn prezent birouri cu o suprafaţă închiriabilă de peste 130.000 mp,în Militari (West Gate) şi Pipera (Novo Park), închiriate înspecial către multinaţionale precum HP, Kraft, Citibank sauDacia-Renault.
Omul de afaceri apreciază că imobiliarele nu au ieşit dincriză deoarece lipseşte una dintre componentele esenţiale alelanţului de dezvoltare, şi anume tranzacţiile, la capătul cărorainvestitorii
imo­biliari pot relua procesul de dezvoltare. "Doi ani de zilenu am avut o piaţă imobiliară. Nu au fost construcţii noi şi nicitranzacţii. Nu doar la noi, ci peste tot în lume. Între timp s-aumai început ceva construcţii, turnul lui Raiffeisen (lângă staţiade metrou Aurel Vlaicu - n.red.) sau nişte clădiri pe DimitriePompei. Criza este încă prezentă deoarece lipseşte o componentă apieţei: nu sunt tranzacţii de portofolii", a declarat Tudor.
Începutul de an a fost relativ bun pentru piaţa închirierilorde spaţii de birouri, fiind semnate contracte pentru închiriereaunor spaţii cu o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi. Însă,tranzacţia de vânzare a proiectului Floreasca Business Park,semnată la sfârşitul anului trecut, nu a fost însă dublată de altevânzări de proiecte cu o valoare aproapiată, astfel că achiziţia de100 mil. euro realizată de NEPI poate fi trecută la categoriaexcepţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO