Business Construct

JLL: Vânzările de locuinţe au avut în ultimul trimestru din 2020 o revenire spectaculoasă în Bucureşti, cu plus de peste 30% . Apartamentele s-au scumpit cu 3,5% în 2020, fiind al cincilea an consecutiv de creştere

JLL: Vânzările de locuinţe au avut în ultimul...

Autor: Roxana Rosu

09.02.2021, 10:34 181

Vânzările de locuinţe au avut în ultimul trimestru din 2020 o revenire spectaculoasă în Bucureşti, cu o creştere semnificativă a volumului tranzacţiilor în perioada octombrie-decembrie, în paralel cu dinamizarea activităţii de dezvoltare a unor  noi proiecte rezidenţiale, arată o analiză realizată de compania de consultanţă imobiliară JLL.

În ultimul trimestru de anul trecut, cererea de locuinţe noi a fost de circa 9.000 de unităţi în Bucureşti  şi 1.700 în Ilfov, presupunând că 60% din tranzacţiile din Bucureşti şi 90% din Ilfov, înregistrate oficial la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, au fost cu unităţi noi. Aceasta reprezintă o creştere cu 69% comparativ cu T3 şi de 33,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru tot anul, în Bucureşti numărul tranzacţiilor cu locuinţe noi a fost de circa 22.300, în timp ce în Ilfov au fost parafate 5.800 de contracte. Faţă de 2019, a fost consemnată o creştere de 4,5%.

”Motorul performanţei pieţei a fost tranformarea caselor într-un spaţiu multidimensional. Cumpărătorii au fost mai determinaţi să îşi securizeze locuinţe în dorinţa de a-şi creşte confortul, fie prin înlocuirea spaţiilor pe care le deţineau deja cu unele mai bune, fie prin cumpărarea primei locuinţe”, a declarat Andreea Hamza, senior director Living Department JLL România.

În ceea ce priveşte preţurile, 2020 a marcat o creştere de 3,5%, fiind al cincilea an consecutiv de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO