Business Construct

Ioan Istrate, care a devenit milionar din afacerea de îngheţată Alpin57Lux, ridică două ansambluri rezidenţiale în Alba Iulia şi Sebeş

Antreprenori locali

Ioan Istrate, care a devenit milionar din afacerea de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.08.2019, 07:00 2455

Ioan Istrate, antreprenorul cunoscut pentru businessul cu îngheţată Alpin57Lux, pe care l-a fondat, dezvoltă alături de mai mulţi parteneri două ansambluri rezidenţiale în Alba Iulia şi Sebeş, sub brandul Transalpina Residence.

Ansamblul din Alba Iulia este dezvoltat de compania Atol Imo din Sebeş, deţinută de Ioan Istrate (40% din părţile sociale), Daniel Istrate (20%), Paraschiva Istrate (20%) şi Maria Daniela Ghenescu (20%), arată ultimele date de la Registrul Comerţului. La Alba Iulia, într-o zonă situată în apropierea Bazinului Olimpic, proiectul Transalpina va avea în total 476 de apartamente (de tipul studio, 2 camere, 3 camere şi penthouse), parc de joacă, parcare subterană şi spaţii comerciale, arată datele de pe site-ul proiectului.

Pe de altă parte, proiectul Transalpina Residence din Sebeş va avea altă structură, incluzând, pe lângă blocuri cu studiouri, apartamente cu 2 şi 3 camere, şi case. Proiectul de la Sebeş este dezvoltat de Istkon Village, în care Ioan Istrate este acţionar cu un procent de 40%, urmat de Bastian Konzelmann (33%) şi de Paraschiva Istrate (27%). Ioan Istrate, antreprenorul care a pus pe picioare producătorul de îngheţată Alpin57Lux, a construit de la zero unul dintre cei mai mari jucători din domeniu, iar în 2016 a vândut 70% din acţiunile producătorului către grupul leton Food Union.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO