Business Construct

Investpoint: Preţurile terenurilor din Bucureşti aproape s-au dublat ȋn 2021. Cât a ajuns să coste mp de teren, ȋn funcţie de zonă

Investpoint: Preţurile terenurilor din Bucureşti...

Autor: Roxana Rosu

15.12.2021, 12:34 1692

Preţurile terenurilor din Bucureşti potrivite pentru dezvoltări imobiliare aproape s-au dublat în acesta an, cele mai scumpe zone fiind în continuare centrul şi nordul, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Investpoint. 

,,Preţurile au crescut substanţial, în 2021, faţă de anii anteriori. Dacă dezvoltatorii tranzacţionau în 2019-2020 un teren pretabil pentru un bloc la 400-600 Euro/mp, în zonele mediene ale Bucureştiului, anul acesta, preţul pentru acelaşi lot de teren aproape s-a dublat. În ultima vreme, mulţi dezvoltatori imobiliari – atât din zona de rezidenţial cât şi de retail – au început să caute loturi de teren pentru noi proiecte. Focusul este pe zona centrală, unde unele tranzacţii au ajuns şi la 4.000 - 5.000 Euro (în Piaţa Victoriei) sau 5.000 - 6.000 Euro (în Aviatorilor) pentru un metru pătrat de teren”, spune Cristian Nicola, CEO Investpoint. 

Din analiza preţurilor terenurilor, în cele mai cerute zone de dezvoltare pe piaţa rezidenţială, au rezultat valori între 400 şi 800 euro, la periferie (Otopeni, Păcii), şi 3.500 – 4.500 euro pentru mp de teren în centrul Capitalei (Piaţa Victoriei şi Aviatorilor). 

Valorile de piaţă ale terenurilor din Bucureşti diferă atât pe fiecare zonă a oraşului, cât şi în funcţie de potenţialul de dezvoltare al fiecărei parcele. De asemenea – accesul, deschiderea la stradă, tipul străzii din care se face accesul (cu trafic intens sau redus), utilităţile şi dezvoltările complementare din proximitate – sunt toate caracteristici care influenţează preţul la care se va tranzacţiona un anumit teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO