Business Construct

Investitiile in productie ridica afacerile Daw Benta

Investitiile in productie ridica afacerile Daw Benta

Remus Aurel Benta

27.09.2007, 21:30 365

Compania Daw Benta Romania din judetul Mures, membra a grupului Daw&Caparol, producator de lacuri si vopsele, a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de peste 9,1 milioane de euro, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada a anului 2006.
"Cresterea se datoreaza pe de o parte investitiilor derulate pana in prezent in marirea capacitatii de productie a vopselelor lavabile si a polistirenului expandat, iar pe de alta parte deschiderii unitatilor de productie pentru adezivi si tencuieli structurate. In perioada urmatoare estimam o crestere importanta a vanzarilor pentru sistemele termoizolante din gama Capatec datorita necesitatii reabilitarii termice a cladirilor si diminuarii costurilor de intretinere a acestora", a declarat Remus Aurel Benta, directorul general al companiei Daw Benta Romania. Pentru 2007, compania
si-a bugetat investitii de peste 2,5 milioane de euro, bani destinati extinderii sediului central de la Targu-Mures, dar si realizarii unui centru logistic la Bucuresti prin intemediul caruia produsele Daw Benta vor putea fi comercializate in sudul Romaniei si in Bulgaria. Compania este specializata in fabricarea de vopsele, materiale decorative, tapete, lacuri si tencuieli, sisteme de termoizolatie, vopsele pentru copii si vopsele pentru pictura, scule pentru finisaje in constructii, cele mai noi produse aparute pe piata fiind diverse marfuri din gama vopselelor lavabile si a tencuielilor structurate.
Potrivit reprezentantilor companiei, filiala locala a Daw&Caparol va obtine in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 22 de milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul trecut. "Datorita cresterii ascendente a pietei materialelor de constructii, in special pe segmentul de lacuri si vopsele, ca urmare a dezvoltarii economiei si a majorarii puterii de cumparare a populatiei, mizam in acest an pe o crestere a volumului de vanzari cu 40% fata de 2006", spune Benta. Daw Benta Romania a fost infintata in 2001, cu actionariat roman - grupul de firme Benta din Targu-Mures si actionariat german grupul Daw&Caparol din Germania. Principalul domeniu de activitate al companiei este fabricarea de vopsele si lacuri, numarul de angajati fiind de 130 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO