Business Construct

Investitie: Teraplast pluseaza cu 3,7 mil. € la extindere

Investitie: Teraplast pluseaza cu 3,7 mil. € la extindere
23.09.2008, 14:18 36

Grupul Teraplast, care cuprinde firmele Teraplast, Plastsistem si Politub, va majora investitiile alocate anul acesta extinderii capacitatilor de productie cu 3,7 mil. euro, pana la 24,8 mil. euro, potrivit unui proiect de rectificare a investitiilor propus spre aprobare Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Investitiile pentru anul acesta fac parte dintr-un program mai amplu, care se intinde pana in 2013, care implica investitii totale de 66 de milioane de euro in relocarea si majorarea capacitatilor de productie. Grupul are in vedere si extinderea regionala, in perioada 2010-2013, prin achizitii sau investitii directe in Serbia, Bulgaria, Ucraina si Ungaria.
 
Teraplast intentioneaza sa majoreze capacitatea fabricii de ferestre termoizolante, prin achizitionarea a inca doua linii automatizate si sa creeze 21 de centre de preluare comenzi.
In plus, fabrica de tevi din PVC isi va majora productia cu 15% fata de cea actuala, fabrica de profile PVC isi va mari capacitatea de malaxare cu 60% pentru realizarea a 22.000 de tone de profile de tamplarie. Grupul isi va reloca cinci din cele opt unitati de productie intr-un parc industrial, situat la aproximativ zece kilometri de Bistrita, in localitatea Saratel. Proiectul va fi desfasurat pe o suprafata de aproape 20 de hectare, unde grupul intentioneaza sa construiasca alte doua fabrici noi.
 
Grupul Teraplast a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 117,4 milioane lei (32 mil. euro), in urcare cu 26%, si un pro-fit net de 10,65 milioane lei, mai mare cu 23% fata de acelasi interval din 2007.
Teraplast este specializata in productia de tubulatura din PVC, Plastsistem realizeaza panouri sandwich pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de apa si gaz.
Compania Teraplast a derulat in perioada 7-17 aprilie o oferta publica initiala de vanzare de actiuni, suprasubscrisa cu 4%, investitorii solicitand actiuni in valoare totala de 56 milioane de lei.
Oamenii de afaceri Dorel Goia si Emanoil Viciu controleaza 33,15% si respectiv 20,55% din actiunile firmei, iar SIF Banat-Crisana detine 11,38% din titluri, conform celor mai recente raportari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO