Business Construct

Investitie: Suedezii de la Plannja vor sa exporte

14.12.2009, 13:54 25

Plannja SRL, subsidiara locala a grupului suedez Plannja,specializat in productia de profiluri din tabla de otel, vrea sadevina anul viitor exportator in tarile din regiune, dupa ce afinalizat recent prima linie de productie, in urma unei investitiide 2,5 mil. euro. "Intr-o prima etapa se are in vedere extindereavanzarilor pe pietele vecine Romaniei, cu precadere Ungaria,Ucraina, Bulgaria si Republica Moldova, unde grupul nu detineunitati de productie si unde se doreste optimizarea logistica acompaniei", a declarat Nicola Bocaciu, directorul general alPlannja in Romania. Investitia finalizata face parte dintr-unprogram mai amplu de extindere a unitatilor de productie inRomania, valoarea totala a programului fiind de 9 milioane deeuro.

"Investitia in noua unitate de productie se ridica laaproximativ 2,5 milioane de euro si face parte dintr-un program maiamplu de extindere a unitatilor de productie. Prima unitate deproductie cuprinde doua linii de fabricatie, pentru tablaindustriala, respectiv profiluri pentru acoperisuri si pereti. Inaceeasi unitate ne propunem sa instalam anul viitor alte doua liniide productie pentru tigla metalica si accesorii pentruacoperisuri", spune Bocaciu. Cele doua linii instalate au ocapacitate de productie de 100.000 de metri patrati de profilemetalice pe an. Pentru anul viitor, oficialul companiei apreciaza ocrestere a vanzarilor cu 20%, in conditiile in care cifra deafaceri a Plannja pentru acest an este apreciata la 3 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO