Business Construct

Investitia in proiectul Baneasa din Capitala a crescut cu 50%

Investitia in proiectul Baneasa din Capitala a crescut cu 50%
27.09.2007, 21:24 21

Actionarii Baneasa Investments, oamenii de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu si Radu Dimofte si Universitatea de Agronomie, au decis anul acesta sa majoreze cu 50% investitia in proiectul Baneasa, pana la 1,8 miliarde de euro.
"Motivul pentru care am ales sa extindem acest proiect a fost nivelul ridicat de dezvoltare atins de nordul Bucurestiului, care va deveni treptat, mai degraba o zona urbana decat una suburbana. Valoarea investitiei estimata la momentul demararii proiectului a fost de 1,2 miliarde de euro, insa in stadiul in care ne aflam acum, putem estima ca valoarea investitiei se va ridica la 1,8 miliarde de euro", a declarat Michael Lloyd, managing partner al proiectului Baneasa, care a fost inceput in 2000 si va fi finalizat peste cinci ani.
Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului Baneasa din zona de nord a Capitalei, care aduna investitii de aproape 2 mld. euro, va trece anul viitor pe profit, potrivit estimarilor companiei.
"Incepand de anul viitor proiectul Baneasa va trece pe profit. Factorii care vor determina aceasta dezvoltare sunt evolutia pietei de real estate in general, a segmentului constructiilor, precum si cresterea pretului de inchiriere. Insa este greu de stabilit acum o valoare aproximativa a profitului net pentru anul 2008. Estimam insa un profit de peste 400 milioane de euro la finalizarea proiectului Baneasa", spune Lloyd.
Astfel, in zona rezidentiala, care ocupa in prezent o suprafata de 60% din intreaga suprafata a proiectului, vor fi dezvoltate 4.500-5.000 de unitati locative, cu peste 50% mai mult decat au fost anuntate initial. Prima faza din zona rezidentiala, care cuprindea 51 de locuinte, a fost vanduta integral inca de anul trecut, iar anul acesta a inceput a doua etapa care presupune constructia a 600 de apartamente, dintre care 50 vor fi penthouse-uri. Sectorul de birouri, denumit Baneasa Business &Technology Park, va fi zona care va fi extinsa cel mai mult, unde vor fi construiti pana la finalizarea proiectului circa 250.000 de metri patrati de birouri, suprafata care va cuprinde si o parcare subterana de circa sapte hectare, potrivit ultimelor date disponibile.
Tot in cadrul deciziei de extindere a proiectului, centrul comercial Baneasa Shopping isi va majora suprafata construita. Complexul comercial, care va fi deschis in primavara anului viitor, va fi extins cu circa 20.000 de metri patrati fata de planul initial, astfel ca suprafata inchiriabila va creste cu 30%, iar investitia totala va depasi 150 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO