Business Construct

Impact Developer&Contractor vrea să îşi majoreze capitalul social cu 131 mil.lei şi să emită o emisiune de obligaţiuni de maxim 100 milioane euro, cu scandenţa la cel mult 7 ani

Impact Developer&Contractor vrea să îşi majoreze...

Autor: Roxana Rosu

18.03.2021, 12:31 252

Impact Developer&Contractor vrea să îşi majoreze capitalul social cu 131 milioane lei, prin încorporarea primelor de capital în cuantum de 69 milioane lei şi a rezultatului reportat din anul 2020 în cuantum de 61 milioane lei. 

Acţionarii vor discuta propunerea la adunarea generală din 21 aprilie.

Majorarea capitalului se va realiza prin emiterea unui numar de 131.250.000 actiuni noi. În urma operaţiunii, compania va vea un capital social de 393 milioane lei.

De asemenea, pe ordinea de zi a AGA se află şi propunerea de divizare (splitare) a valorii nominale a actiunilor societatii, in raport de divizare 1:4, respectiv divizarea valorii nominale a actiunii de la 1 RON/actiune la 0,25 RON/actiune. In urma implementarii operatiunii, capitalul social ramane nemodificat.

Acţionarii vor discuta şi aprobarea rascumpararii de catre Impact a maxim 30 milioane acţiuni proprii, la pretul minim de 0,25 lei per actiune.

Rascumpararea se va realiza după inregistrara operatiunilor de majorare de capital social si de divizare a valorii nominale.

Valoarea agregata a programului de rascumparare este de maxim 30 milioane lei.

În plus, Impact vrea să emită o emisiune de obligaţiuni, cu o valoarea nominala maxima totala de 100 milioane euro, cu dobanda maxim 7% si cu o scadenta de minim 3 ani si jumatate, maxim pana la 7 ani.

Obligatiunile vor fi plasate in una sau mai multe oferte publice adresate publicului si/sau anumitor investitori calificati si/sau profesionali si/sau in baza oricaror altor exceptii de la publicarea unui prospect in legatura cu emisiunea de astfel de Obligatiuni; si/sau (ii) unul sau mai multe plasamente private catre investitori  printr-o oferta adresata investitorilor calificati si/sau catre un numar mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decat investitorii calificati, pe un stat membru, cu respectarea prevederilor legale.

Un alt subiect care va fi discutat de acţionari este aprobarea implementării unui Program de tip „stock option plan”, care are ca obiectiv acordarea de drepturi de optiune pentru dobandirea de actiuni cu titlu gratuit de catre angajatii si membrii conducerii societatii, respectiv membrii Consiliului de Administratie si directorii societatii, in scopul mentinerii si motivarii acestora, precum si cu scopul recompensarii lor.

Impact are 683 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 58% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile cmpaniei s-au apreciat cu 48%, după tranzacţii de 15,3 milioane lei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO