Business Construct

Imobiliarele să crească treptat pentru a evita o nouă „bulă“

Imobiliarele să crească treptat pentru a evita o nouă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.05.2014, 00:07 1148

Unii dezvoltatori imobiliari sunt optimişti în ceea ce priveşte cererea de spaţii de birouri din Capitală şi continuă investiţiile, însă gradul de neocupare a spaţiilor, scăderea preţu­ri­lor chiriilor, dar şi puterea scăzută de cumpărare pe piaţa locală a locuinţelor determină pe piaţă o atitudine rezervată, iar dezvoltarea acestui sector ar trebui să se facă treptat, astfel încât să nu intre din nou într-o „bulă speculativă“.

„Marea majoritate a ce­rerilor pentru clă­di­ri de birouri este generată de call centere sau IT mutate la noi în ţară. Noi aici nu vindem manopera, ci «creiere» mai ieftine. Nu e nimic greşit, dar prezintă întotdeauna riscul volatilităţii şi este subiectul creşterii sau scă­de­rii pieţelor dezvoltate“, a declarat Alexan­dros Ignatiadis, acţionar al companiei de construcţii Octagon, în cadrul ZF Construction & Infra­structure Summit ’14, organizat de ZF în parteneriat cu Genesis Development, Marsh, Octagon, CertAsig, Schoenherr, Skans­ka şi Biriş Goran.

O diferenţă de strategie în piaţa de birouri este între suedezii de la Skanska, grup care va termina anul acesta prima clădire a proiectului Green Court, deşi la începutul lucrărilor firma nu avea niciun chiriaş, în timp ce Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development, spune că nu reia dezvoltarea fără o cerere concretă din partea unei companii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO