Business Construct

Imobiliare: Plusvag, proiect de 250 mil. euro la Ploiesti

23.09.2008, 14:20 28

Compania portugheza Plusvag va incepe in aceasta luna constructia unui proiect imobiliar mixt pe un teren cu o suprafata de peste 100 de hectare in localitatea Barcanesti, in apropiere de Ploiesti, care va fi realizat in parteneriat public-privat (PPP) cu Consiliul Judetean Prahova.
"La finalizarea constructiilor, 33 de hectare din suprafata ansamblului rezidential revin in proprietatea publica, impreuna cu toata reteaua de drumuri si utilitati", au precizat reprezentantii companiei. Prima etapa a proiectului va cuprinde un mall, care va fi realizat de catre o alta companie portugheza - Sonae Sierra. Centrul comercial va fi construit pe un teren de 16 hectare, va avea o suprafata totala inchiriabila de 64.000 de metri patrati si va necesita o investitie de 153,6 milioane de euro.
Constructia va incepe in acest an si se va incheia in 2010.
Barcanesti Residential va fi format din blocuri compuse din parter si trei, respectiv opt etaje, precum si case cu toate facilitatile, la care se adauga doua gradinite, o biserica, o banca, un centru medical, un parc si un lac, dar si locuri de joaca si zone de agrement sportiv. Barcanesti Business va include pe o suprafata de 23,5 hectare cladiri de birouri, un hotel de patru stele, locuri de parcare, restaurante, centre de conferinte, spatii verzi si o zona de sport si agrement.
"Proiectul 'Barcanesti' debuteaza in aceasta toamna prin ridicarea shopping centerului, pentru ca mai apoi sa continue cu ansamblurile de birouri, zonele de agrement sportiv, iar in final cele de locuinte. Pentru mall, avem toate autorizatiile de constructie necesare, iar acum suntem in faza de organizare a santierului", au adaugat reprezentantii Plusvag. Finalizarea intregului proiect este programata pentru anul 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO